Měli byste vědět – 51. část

02. 10. 2019

Co také způsobují paraziti?

ARYTMIE, TACHYKARDIE, synkopa – vynechání tepu, bušení srdce, vysoký tlak. Škrkavky, háďátka a motolice jsou nejčastějšími pachateli. Srdcaři mívají úzkosti.

AUTOIMUNITA. Paraziti navozují autoimunitní procesy ve tkáni, ve které se vyskytují.

ASTMA. Larvy při migraci málokdy vynechají plíce. Pokud čtete pozorně, neexistuje parazit, který by je minul. Plíce jsou vděčným námětem k detoxikaci, protože se daří odstraňovat letité "neléčitelné" potíže. Plíce sice také často čistíme nadvakrát, ale úleva bývá už po prvním kole. U těžkých astmatiků je standardní zátěží Echinococcus multilocularis – měchožil větvený.

RAKOVINA. Dá se vyměřit souvislost mezi parazity a nádorovým onemocněním. MUDr. H. Clarková i američtí lékaři kladou rovnítko mezi rakovinu a metabolity parazitů. Je to logické – parazit svými toxiny i mechanickým působením natolik poškodí tkáň, že ta se pak už neubrání onkologickým změnám. Cysty tasemnic, především echinokoka, mohou být omylem považovány za nádor.

ŠTÍTNÁ ŽLÁZA. Pokud sledujeme, kudy se larvy všech parazitů ubírají, je to hrtan a hltan. Snadno se zachytí na této překážce a už se tam zabydlí. Rozběhne se tu autoimunitní proces. Typické pro roztroušenou sklerózu.

KUŽE – BOULIČKY POD KŮŽÍ. Mohou být způsobeny: háďátky střevními, tasemnicemi velkými i malými, svalovcem stočeným, měchožilem zhoubným, psí nebo kočičí škrkavkou a roupy. Cysty parazitů jsou chráněny vícevrstevnými obaly a jsou velmi odolné. Pouzdra svalovců zvápenatí a jsou pak prakticky nezničitelná. Živá larva tu přežije až 30 let. I když se považuje nákaza svalovcem pomalu za smrtelné onemocnění, někteří autoři se domnívají, že pokud je počet larev v těle nízký, pacient může být i bezpříznakový. /RNDr. Klimeš/ Bouličky pod kůží i jinde v těle mohou tvořit i filárie.

ATOPICKÝ EKZÉM. Odstraňování virů, bakterií, plísní a neživých zátěží nevede většinou k cíli. Příčinou jsou paraziti ve všech orgánech. Ascaria, měchovci, háďátka, toxokara svými výkaly, působením a toxicitou. Je zde jasná souvislost mezi pojmem "atopický ekzém" a paraziti.

KLOUBY a PÁTEŘ. Parazité mohou být v kloubech, ale i kolem nich v kloubních váčcích, ale také i v kostní dřeni a v páteřním kanále. Toxiny parazitů zvyšují revmatoidní faktor. Ten, kdo má souběžně s revmatickou artritidou i potíže psychické a deprese, ten sleduje ,,přelévání“ problémů z hlavy do kloubů a opačně zhruba ve tří až čtyřtýdenních intervalech. Může to mít souvislost s několikatýdenním vývojovým parazitárním cyklem.

SUBFEBRILIE. Kolísavá nebo stálá zvýšená teplota bez zjevné příčiny. Neúměrné pocení. Tito lidé mají více druhů parazitů ve větším množství. Teploty se zvedají vždy, když larvy migrují /MUDr. RNDr. F. Stejskal/

NESPAVOST. Pomineme-li sociální a psychické faktory, paraziti přispívají k nočnímu neklidu, protože jsou aktivnější v noci. V případě roupů a jejich podílu na nespavosti nikdo nepochybuje. O parazitech se dále dočtete, že jsou aktivnější za úplňku, kdy je většina lidí citlivější k vnějším vlivům. Také kolem úplňku býváme nafouklí po jídle více než za novu. 

 

Zdroj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=382277882703851&id=100027649267999

 


Objednejte se na terapii a uzdravte své tělo i mysl.

 

Mohlo by vás také zajímat:

Přednáška - mikroorganismy

07. 03. 2021

Lidé se často považují za vrcholná díla přírody - je tomu skutečně tak? Toto a mnoho dalšího se dozvíte v přednášce na téma mikroorganismy, kterou vás provede Antonie Krzemieňová.

(Ne)jasná zpráva o konci světa – K čemu je zlatý mercedes, když nemá kdo řídit?

15. 04. 2020

Donnie ukradne peníze ze sejfu firmy Solomon & Solomon, ale hne se v něm svědomí a chce peníze vrátit. Jenže se mu zasekne klíč v zámku a nemůže odemknout. V momentě, kdy leze po požárním schodišti, aby se dostal na střechu, začnou z nebe zničehonic padat žáby. A to je teprve začátek, jenž spustí dalekosáhlé události. Když jsem v roce 1999 zíral na jednu z nejpůsobivějších filmových scén světové kinematografie, která se odehrála ve snímku Magnolia, ani ve snu by mě nenapadlo, že se o 12 let později něco podobného stane i ve skutečnosti.

Proč je spánek důležitý?

28. 03. 2020

Proč je spánek důležitý? Jaké jsou možnosti měření spánku v domácích podmínkách a jak mohu kvalitu spánku ovlivnit?

Kontakty

Pobočka

Litoměřická kotlina 383
412 01 Litoměřice

Mobil: +420 724 704 407
E-mail: objednavky@bicomltm.cz

Nejsme plátci DPH
Veden u ŽU v Litoměřicích.


Obchodní podmínky

Provozovatel

Grand Easiness s.r.o
Litoměřická Kotlina 383
411 55 Terezín
IČ: 14420309
DIČ: CZ14420309